U bent hier

Het meest gelezen op monumenten.nl in 2018

meest gelezen
06 september 2018

Wilt u meer weten over een bijzonder pand dat u bent tegengekomen? Grote kans dat u dan gaat snuffelen in een database. Een geliefde bezigheid onder monumentenliefhebbers, zo blijkt. De database van het Rijksmonumentenregister op monumenten.nl is de meest bezochte pagina van onze website. Daarnaast blijkt onze website uitermate geschikt voor het vinden van essentiële informatie over monumenten.

We stellen regelmatig een lijst samen van de meest bezochte pagina’s van monumenten.nl. Dit doen we om ons een goed beeld te vormen van uw interesses. Dit is de top vijf:

  1. Monument zoeken (Rijksmonumentenregister)
  2. Soorten monumenten: Rijksmonument
  3. Soorten monumenten: Gemeentelijk monument
  4. Voor- en nadelen bezit
  5. Wetten en regels bij monumenten

Hieruit kunnen we afleiden dat pagina’s met basisinformatie voor (toekomstige) monumenteneigenaren in een grote behoefte voorzien. Zo bent u op zoek naar meer informatie over wat de status van een Rijks- of gemeentelijk monument precies betekent. Ook de pagina over wet- en regelgeving rondom monumenten past in dit plaatje.

De top vijf wordt ten slotte aangevuld met de pagina waar de voor- en nadelen van monumentenbezit tegen elkaar worden afgewogen. Deze informatie is voor aankomende monumentenbezitters nuttig bij het maken van de juiste keuze.

Ons overzicht laat zien dat onze website voorziet in een voorname behoefte: namelijk het bieden van de belangrijkste informatie over monumenten. Zowel informatie over specifieke monumenten zelf als de essentiële informatie over het bezit van een monument.

Alles over