Financiering aankoop

U wilt een bijzonder pand kopen. Wellicht een pand dat onderhoud nodig heeft. Met welke kosten krijgt u dan te maken en welke financiële mogelijkheden zijn er? Dat is afhankelijk van het soort monument dat u heeft en van uw persoonlijke situatie.

Afbeelding
Financiering

Waar kunt u terecht?

De aankoop van een monumentaal pand kunt u bij het Restauratiefonds financieren met een Monumenten-hypotheek. Wel moet de aankoop dan worden gevolgd door een (grote) restauratie waarvoor u (laagrentende) financiering of subsidie ontvangt. Natuurlijk kunt u ook uw financiering regelen bij uw eigen hypotheekverstrekker. De aankoopfinanciering is niet anders dan bij een willekeurig ander pand.

Afbeelding
Doe wel doe niet lijst

Hulp bij aankoop en financiering

Een monument aankopen en restaureren is een hele onderneming. Het Restauratiefonds helpt u hier graag bij. De Restauratiewijzer van het Restauratiefonds neemt u stap voor stap mee door een uitgebreid stappenplan. Van het toetsen van de financiële haalbaarheid tot hulp bij het aanvragen van een omgevingsvergunning. 

Bereken uw maximale hypotheek

Benieuwd wat uw maximale hypotheek is? Met deze snelle berekening krijgt u een globale indicatie van wat u maximaal kunt lenen.

Verhalen uit de praktijk

Samen weten we meer. Daarom delen we graag de verhalen van andere monumenteigenaren. Leer van hun ervaring en doe inspiratie op voor uw eigen monument. 

Digitale gids: Monumentaal wonen

Wonen in een monument brengt voordelen én spelregels met zich mee. De gids Monumentaal wonen legt op eenvoudige wijze uit wat het betekent om eigenaar te zijn van een monument. 

Download gratis de gids monumentaal wonen

Financiering van onderhoud en restauratie

Het onderhoud aan een monument vraagt in het algemeen meer aandacht. Eens in de zoveel tijd kunt u te maken krijgen met (grote) restauratiewerkzaamheden. Hier zijn vaak kosten mee gemoeid. Lees hier welke subsidie- en financieringsmogelijkheden er voor u zijn.

Benieuwd naar ervaringen van anderen?

Of u nu een monumenteigenaar of specialist bent. In Monumenten Community helpt iedereen elkaar met het maken van de juiste keuzes.

Grietje Hofstede

Wilt u meer weten over de financiering van restauratie, onderhoud of verduurzaming van uw monument? Neem dan contact op met Grietje Hofstede, accountmanager Restauratiefonds, regio Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel en Flevoland.
Grietje Hofstede
Naar boven