Is mijn woning een monument?

Wilt u weten of uw woning een monument is? De informatie over de monumentenstatus van uw monument is hier nu gemakkelijk vindbaar op één plek! Op dit moment vindt u ruim 141.000 gebouwde en archeologische monumenten, waarvan het merendeel woonhuizen zijn.

Klopt er iets niet? Neem dan voor rijksmonumenten contact op met de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, zij beheren het rijksmonumentenregister. Alle informatie in de lijst van gemeentelijke en provinciale monumenten wordt met zorg opgehaald en verwerkt door Fenicks B.V. Wij geven halfjaarlijks een update op deze plek. Disclaimer bij de gemeentelijke monumentenlijst.

Soorten monumenten

Naast bijna 63.000 rijksmonumenten heeft Nederland nog duizenden provinciale-, gemeentelijke en mobiele monumenten. Wat is het verschil? En wanneer is iets een monument? We leggen het u graag uit!