U bent hier

Gemeentes

Filter op provincie:

 • Monument gemeente Maastricht

  Maastricht

  ‘Leven mét en temidden van monumenten in een moderne, bruisende stad’ is het credo van de gemeente Maastricht. De Limburgse hoofdstad bouwt aan een traditie van vernieuwend omgaan met cultureel erfgoed.

 • Monument gemeente Meerssen

  Meerssen

  Voor dit cultureel erfgoed is een omgeving geschapen die getuigt van respect voor de geschiedenis van de plek, maar biedt tevens ruimte aan moderne toevoegingen. Zo wordt de moderne architectuur ingepast in de oude omgeving.

 • Monument gemeente Roermond

  Roermond

  Roermond heeft een rijke cultuurhistorie. De oorspronkelijke benaming van Roermond (Rura Mundium) heeft een Latijnse oorsprong en betekent ‘versterkte stad aan de Roer’. Roermond is ontstaan aan de Roer, uitgegroeid tot aan de Maas en inmiddels verrijkt met de Swalm. En dat alles aan de Maasplassen in het hart van de provincie Limburg. Door de eeuwen heen was Roermond hanzestad, hoofdstad van het Overkwartier van Gelre en nu nog bisschopsstad van Limburg. De stad heeft een beschermd stadsgezicht en is rijk aan monumenten.

 • Monument Venlo

  Venlo

  Handel, transport en ondernemen hebben in Venlo steeds een belangrijke rol gespeeld. De stad is daardoor geworden tot wat het nu is. Venlo was in de Romeinse tijd al een logistieke hotspot, met de Maas en diverse doorgaande wegen als belangrijke vervoersaders.