PXA Isobooster

Isobooster is producent van dunne en flexibele isolatie. Dit wordt verwerkt in diverse bouwdelen zoals in daken, vloeren, wanden en kruipruimtes. Deze dunne materialen variëren van 24 tot 56 mm. dikte met een R-waarde van 2,4 tot 4,6. Het is eenvoudig aan te brengen zonder te veel ingrijpen. We hebben diverse restauraties begeleid van kerken, historische boerderijen, erfgoedlocaties en monumenten.

Verduurzaming begint vaak bij goede isolatie. Onze materialen zijn dun en flexibel en daardoor vaak de beste oplossing voor het na-isoleren van daken zowel van de binnen- als buitenzijde of de binnenzijde van wanden. Onze kennis ligt in de verduurzaming van erfgoed en monumenten en het adviseren over de juiste toepassing in complexe situaties. Neem hiervoor gerust contact op. 

Bekijk hier hoe het dak van het St. Anthony Gasthuis in Groningen werd verduurzaamd met de dunne Isobooster T2.

Werk van deze specialist

Dit vinden andere monumenteigenaren

5

5 sterren

Nina Meulendijks -

“Wat ik mooi vind aan het product is dat het zo dus is en toepasbaar op moeilijke plekken. Zo kun je in historische gebouwen de bestaande materialen zo veel mogelijk laten zitten. Hoe minder je hoeft weg te halen, hoe meer de bestaande constructie behouden blijft zoals die bedacht en gemaakt is. Ook dit is de historische waarde van erfgoed. Als je eerst ruimte moet maken om isolatie aan te kunnen brengen is dat zonde. Dit hoeft met Isobooster dus vaak niet.”
(N. Meulendijk, bestuurslid historische vereniging)

5

5 sterren

Jacques van Leeuwen -

“Ik woon in een oud winkelpand uit 1540. Inwoners van Enkhuizen kennen het van de naam ‘De Ossekop’. Het benedenhuis is 4,5 meter hoog en is van binnenuit geïsoleerd met Isobooster achter een voorzetwand. Dit ging eigenlijk heel makkelijk; je bevestigt het bovenin en rolt het in grote lappen naar beneden. We waren er zo mee klaar. Op Internet vind je verschillende filmpjes die laten zien hoe het moet.”
(J. van Leeuwen, bewoner Rijksmonument Enkhuizen)

5

5 sterren

Laurens Timmers -

“Ik heb Isobooster voor het eerst gezien op de Monumentenbeurs. Toen was ik al onder de indruk van het hoge isolatiewaarde van aluminium. Nu ik een Rijkmonument heb gekocht en het dak wil isoleren, zoek ik een lichtgewicht oplossing die de dakconstructie niet te zwaar belast. Isobooster is opgebouwd uit lagen noppenfolie waardoor het veel lichter en dunner is dan andere materialen. Omdat de gordingen op sommige plekken dikker zijn, werkt een flexibele folie bovendien makkelijker dan plaatmateriaal. Doordat de aannemer het aanbreng, kom ik bovendien in aanmerking voor een leuke subsidie.”
(L. Timmers, eigenaar Rijksmonument in Hoorn)

Hebt u ook ervaring met PXA Isobooster?

Schrijf een beoordeling en help anderen met uw mening.

Uw beoordeling van PXA Isobooster

Wat fijn dat u een recensie schrijft! Hiermee helpt u andere bij het kiezen van een specialist.

U ontvangt een e-mail als uw beoordeling is geplaatst.
Naar boven