BAAC bv

BAAC staat voor Bouwhistorie, Archeologie, Architectuur- en Cultuurhistorie.

Wij verzorgen al ruim 20 jaar alle soorten archeologisch en bouwhistorisch onderzoek voor alle partijen die bij een vergunningstraject betrokken zijn. BAAC werkt vooral voor (particuliere) eigenaren, planontwikkelaars, ingenieursbureaus en overheden. Wij onderzoeken alle soorten bebouwing en bouwwerken: van een boerderij tot een fabriekscomplex, van een enkel woonhuis tot een hele woonwijk, van een kunstwerk tot infrastructurele werken en alles daartussen. BAAC is daarbij onder andere gespecialiseerd in kleurhistorisch-, dendrochronologisch- en tuinhistorisch onderzoek. 

Wanneer u wijzigingen aanbrengt aan een monument of een complex met historische waarde dan zijn deze werkzaamheden vergunningsplichtig. BAAC verzorgt hiervoor de benodigde archeologische en/of bouwhistorische onderzoeken. Het resultaat van elk onderzoek is een duidelijk en overzichtelijk rapport dat voor u, voor uw architect en voor de overheden of commissies die het rapport beoordelen dient als een instrument voor de (her)ontwikkeling van uw pand.  

BAAC is werkzaam in heel Nederland en Vlaanderen.

Werk van deze specialist

 • BAAC onderzoekt alle typen gebouwd erfgoed. Hier een voorbeeld van industrieel erfgoed.
  Open afbeelding in gallerij
 • Eén van onze expertises is tuinhistorisch onderzoek. Een discipline die zeker bij onderzoek naar een landgoed van toegevoegde waarde is.
  Open afbeelding in gallerij
 • Een andere expertise die BAAC in huis heeft is kleurhistorisch onderzoek. Door middel van kleurentrapjes (hierboven een voorbeeld) wordt het historisch kleurgebruik in kaart gebracht.
  Open afbeelding in gallerij
 • Bij een bouwhistorisch opname wordt uw pand tot in elk toegankelijk detail onderzocht.
  Open afbeelding in gallerij
 • Ook bij de sloop van een pand kan bouwhistorisch onderzoek gewenst zijn. Wij zorgen ervoor dat er geen detail gemist wordt.
  Open afbeelding in gallerij

Er zijn helaas nog geen beoordelingen.

Heeft u met BAAC bv samengewerkt?

Wij horen dan graag uw ervaringen. Via onderstaande link kunt u uw review achterlaten.

Uw beoordeling van BAAC bv

Wat fijn dat u een recensie schrijft! Hiermee helpt u andere bij het kiezen van een specialist.

U ontvangt een e-mail als uw beoordeling is geplaatst.
Naar boven