Historisch metselwerk

Introductie

Bakstenen metselwerk speelt bij veel historische gebouwen een rol van betekenis. Onderhoud en herstel van historisch metselwerk zijn bij veel herstel- of onderhoudswerkzaamheden aan de orde.
Deze special biedt veel informatie over Historisch Metselwerk en breidt nog verder uit. Met onderwerpen als biologische groei, impregneren en gevelreinigen.

Literatuur en onderzoek

Het Kalkboek is al jaren uitverkocht, terwijl er nog steeds veel vraag naar is. Het is te downloaden via deze special.
Daarnaast vindt u in deze special ook publicaties van het onderzoek van de Technische Universiteit Delft. Dit onderzoek naar vochtproblematiek van massief metselwerk is na 10 jaar afgerond. Alle reden dus om het onderwerp historisch metselwerk een breder platform te geven.

Metselaar aan het woord

Wim Knoop (71) uit Diepenheim was al sinds zijn jeugd bezig met het metselen van bijzondere bouwwerken. Nu, ruim een halve eeuw later, brengt hij zijn liefde voor het metselaarsambacht vooral over op jongeren. “En dat is nodig, want ik voorzie een nijpend tekort aan metselaars die het vak écht beheersen”, zegt hij.
> een verhaal over het ambacht metselen

Uw inbreng

Beschikt u over informatie die van belang is voor de instandhouding van historisch metselwerk? Stuur dan een mail naar Sarah Nooren en Michiel van Hunen. Want ook met uw informatie wordt het mogelijk om deze special verder uit te breiden. Voorwaarde is wel dat de informatie onafhankelijk is, wetenschappelijk onderbouwd en niet gekoppeld is aan specifieke producten of bedrijven.

Twitter activiteit

  Close
  Close

  Aanmelden op monumenten.nl

  - Wachtwoord vergeten

  Aanmelden

  Nog geen lid van monumenten.nl?
  Meld je snel aan en deel je mening met de rest van de gemeenschap.

  Close
  Close

  Youtube video

  Close